Dzień dobry w niedzielę 🙂
Zapraszam na prosty i smakowity obiad na bazie kurczaka, jak zwykle zresztą 😉 tym razem do panierowania użyłam krakersów i było bardzo ciekawie. Serdecznie zapraszam na przepis 🙂
2-3 piersi z kurczaka( w zależności od wielkości)
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki czosnku staropolskiego
Sól pieprz do smaku
100 g krakersów
2-3 jajka
Olej do smażenia
Mięso umyć, dokładnie osuszyć. Pokroić w kostkę średniej wielkości. Przełożyć do miski. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać, aby kawałki dobrze się pokryły mieszanką, odstawić na godzinę.
W międzyczasie krakersy zmielić w blenderze z ostrzami, lub w młynku do kawy jeśli wolicie drobniejsza panierkę.
Olej rozgrzać. Roztrzepać w małej miseczce jajka.
Mięso panierować w jajku, następnym w krakersach i kłaść na gorący olej. Smażyć do ładnego zrumienienia z obu stron, odsączyć na papierowym ręczniku. Smacznego.
Moja rodzinka na pewno zjadła by ze smakiem takie danie.
OdpowiedzUsuńMoja też była zadowolona 🤗
UsuńJej, nie jadłam jeszcze takich drobiowych kąsków.
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam 😍
UsuńWow, ale ciekawa panierka, nigdy nie jadłam takich kąsków :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Została paczka to trzeba było z nią coś zrobić 😉
UsuńIdealne na wieczorne podjadanie, przy okazji oglądając film :)
OdpowiedzUsuńBardzo dobry pomysł 🙂
UsuńWyglądają super! Do tej pory jak już robię panierkę to z otrębów i płatków kukurydzianych. Muszę sprawdzić z krakersami :)
OdpowiedzUsuńA co to za surówka? Smakowicie wygląda!!
Ja z płatków kukurydzianych też robię. A surówka to kapusta pekińska,z marchewką, rzodkiewka, ogórkiem konserwowym i majonezem.
UsuńNie znałam takiej panierki. U mnie obecnie króluje z ciecierzycy. Muszę wypróbować Twoją, a surówkę miałam chyba taką samą do obiadu. Pozdrawiam serdecznie:):):)
OdpowiedzUsuńO z ciecierzycy też bardzo ciekawa taka panierka.
UsuńAle pysznie to wygląda! Nie miałam okazji jeszcze kosztować takiej panierki. Przepiękna jest ta miseczka, w której masz surówkę! To musiało być bardzo smaczne danie. Smaczności!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko.
Podwójnie dziękuję 😘
UsuńBardzo ciekawy pomysł z tymi krakersami.
OdpowiedzUsuńCzy Ty to wszystko bierzesz z głowy? :) Podziw pełen...
Dziękuję,tak 98% moich pomysłów jest z mojego czerepka 😁
UsuńBardzo ciekawy pomysł na wykorzystanie krakersów :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńBardzo ciekawy pomysł, smakowicie sie zapowiada, może wypróbóję ten przepis
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło 🙂
UsuńSuper, lubię takie panierki i często stosuje zwłaszcza do kotletów :)
OdpowiedzUsuńZawsze to jakaś odmiana.
UsuńTo brzmi wyjątkowo smakowicie! Krakersy jako panierka to świetny pomysł, na pewno dodają chrupkości i aromatu. Dziękuję za przepis, na pewno warto go wypróbować! 🍗😊
OdpowiedzUsuńSerdecznie polecam,do tego nic się nie marnuje 🤗
UsuńWitam Cię cieplutko 🖐🙎♂️
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że coraz bardziej zaskakują mnie Twoje niesamowite pomysły na przygotowanie różnych dań, czy też deserów. Uwielbiam Twoją kreatywność w gotowaniu. To wygląda niesamowicie ciekawie i fascynujące, że nawet można takie nuggetsy panierowane w krakersach serwować w różnych lokalach gastronomicznych. 👍😊🍽🍗
Pozdrawiam Cię cieplutko i od serducha 🥰🤗💖
Może rzeczywiście jest to jakiś pomysł na biznes 😁
UsuńFajna propozycja.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
Usuń