Dzień dobry 🙂
Zaczynamy ostatni tydzień przygotowań do Świąt Wielkiej Nocy. Ja póki co nieco wiem co przygotuje,na pewno sałatkę jarzynowa,a co dalej to nie wiem. Ale na prośbę zrobiłam takie oto roladki i wyszły bardzo smakowicie. To tego są takie ładne i wiosenne. Kto wie może powtórzę ten pomysł na niedzielę? A Wy jakie macie plany kulinarne na te święta? Udanego tygodnia 🩷🌷
6 plastrów szynki konserwowej
5 jajek ugotowanych jajek na twardo
10 zielonych oliwek
2 łyżki majonezu wegańskiego
2 łyżki posiekanego koperku
2-3 rzodkiewki
1/2 słoiczka grillowanych szparagów
Szczypiorek
Sól pieprz do smaku
Szparagi przełożyć na ręcznik papierowy i osuszyć.
Jajka zetrzeć na tarce na małych oczkach. Oliwki drobno posiekać. Przełożyć do miski, dodać koperek, doprawić do smaku i wymieszać.
Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki.
Na plaster szynki nałożyć pastę jajeczną, nałożyć szparagi i zrolować. Związać szczypiorkiem, dodać rzodkiewkę. Wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego.
Roladki chyba wyszły więcej niż smakowicie bo nawet nasza Bella się do nich chciała dobrać 😂
Takie roladki goszczą na każdym stole wielkanocnym u mojej siostry.
OdpowiedzUsuńTo bardzo miło 🙂
UsuńBardzo fajny pomysł na roladki. Ja też myślę o jakiejś sałatce.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńDobry pomysł z tymi smakowitymi roladkami. Mam swoje szparagi w słoikach. Pomyślę 😉. Nawet kiciuś wie, co dobre 😀 mamy taką samą koteczkę. Nawet ma takie białe skarpetki. Bardzo ją kochamy. Pozdrawiam serdecznie 🌷🌷
OdpowiedzUsuńSwojskie szparagi to dopiero niebo w gębie.
UsuńMy Koteczkę naszą też bardzo kochamy, mamy ją 1,5 roku a już całkiem zawładnęła nami 😍
bardzo świątecznie :)
OdpowiedzUsuńCieszę się że to dostrzegłaś 🙂
Usuńsuper propozycja ma wielkanocny stół.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńSuper pomysł na roladki. A kotek wiadomo... Wie, co dobre. :)
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję 😘
UsuńAle świetna propozycja i do t ego wegański majonez, jedyny, który mój organizm przyswaja. Swoją drogą nie zwróciłam uwagi w sklepie, że są takie grillowane szparagi.
OdpowiedzUsuńJa majonezu wegańskiego używam bo jest znacznie mniej kaloryczny. A szparagi kupiłam w dyskoncie na L...🤗
UsuńNigdy takich nie robiłam. Ale wyglądają przepysznie, więc chyba będę musiała spróbować.
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło 😘
UsuńCiekawa propozycja. 👍😃
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńMm jakie pyszności :D Ja lubię szparagi w cieście francuskim.
OdpowiedzUsuńMiłego dnia! :)
Angelika
Jeszcze w cieście francuskim nie jadłam szparagów.
UsuńAle super to ostatnie zdjęcie :)
OdpowiedzUsuńKicia zachęcona wyglądem i pewnie zapachem tych pyszności...
Chyba zrobię takie roladki na niedzielę... dziękuję Monia za inspirację :)
Oj, Bella musi mi wskoczyć na stół jak robię zdjęcia 😀
UsuńBędzie mi bardzo miło że chcesz zrobić roladki według mojego przepisu 😘
Jakie wykwintne! I pięknie się prezentują, zwłaszcza wśród tak pięknych dekoracji.
OdpowiedzUsuńP.S. Zagadka: czy kotek sięga po roladkę, czy po króliczka ;-)
Bardzo dziękuję, Bella niestety bardzo ciekawa była tej roladki. Talerz z przystawką po zrobieniu zdjęć musiałam w pierwszej kolejności zabrać 😉
UsuńHAHA!! Kot cudny!! Też bym zrobiła a taką roladką jak on ;)
OdpowiedzUsuńKochana pięknie dziękuję 😘
UsuńAle pycha pomysł, coś podobnego jadłam kiedyś na urodzinach mojej dawnej sąsiadki :)...a kicia prześliczna i kochana ^_^
OdpowiedzUsuńJa w zeszłym roku też robiłam roladki ale bez szparagów, przepis jest na blogu. Kicia to trochę Łobuzica ale tak ja wszyscy kochamy, że wszystko uchodzi jej na sucho 😁
Usuń