Dzień dobry 🙂
Dziś ostatni przepis z serii przepisów wielkanocnych. Tym razem są to faszerowane jajka. Myślę że nie ma świąt bez faszerowanych jajek. W tym roku postawiłam na zielony groszek, ale nie z puszki. Nadzieniem wyszło tak smakowite, że trudno się powstrzymać przed zjedzeniem wszystkiego na raz 😉
Jest to ostatni wpis przed świętami dlatego życzę Wam spokojnych, radosnych i rodzinnych świąt Wielkanocnych 🐑🐣🐇🐣🐑
7 jajek ugotowanych na twardo
150 g mrożonego groszku zielonego
40 g majonezu wegańskiego
3 łyżki mleka
Sól do smaku
Groszek ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić.
Jajka pokroić na pół i wyjąć żółtka.
Do miski przełożyć żółtka pokrojone na 3-4 kawałki, dodać groszek. Zmiksować na gładko. Dodać sól,majonez i mleko i dokończyć miksowanie. Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki.
Farsz wyciskać na białka. Udekorować.
Smacznego.
Happy Easter!
OdpowiedzUsuńPrzyznam, że takich jajek jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńJa takich chętnie spróbuję. Robiłam faszerowane pieczarkami.
OdpowiedzUsuńpiękne to nadzienie mniam:D
OdpowiedzUsuńW te radosne Święta Wielkanocne życzę Ci mnóstwa uśmiechu, ciepła rodzinnego, pysznych przysmaków i wspaniałych chwil spędzonych w gronie najbliższych. Niech będzie to czas pełen błogosławieństw i wzajemnej życzliwości!
OdpowiedzUsuńWesołych Świąt! 🐣⛪🐇
Angelika
Wiosenne,lekkie i bardzo dekoracyjne. Super!
OdpowiedzUsuńPięknych Świąt życzę i pozdrawiam serdecznie🌷🌷🌷🐣🐥🐣🌞🌞
Smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńNiech Ci jajeczko dobrze smakuje,
bogaty zajączek uśmiechem czaruje.
Mały kurczaczek spełni marzenia-
wiary, radości miłości, spełnienia !
Zdrowych i wesołych świąt Kochana :)
Bardzo lubię groszek, a takie jajeczka na pewno by mi smakowały :) Wesołych Świąt Wielkanocnych, pogodnych i radosnych :*
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają :) Wspaniałych, apetycznych i radosnych świąt!
OdpowiedzUsuńCudne zielone jaja :)
OdpowiedzUsuńPięknych świąt...
Prezentują się smakowicie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie.
Trzeba przyznać, że te jajka faszerowane groszkiem zielonym wyglądają niezwykle wiosennie. Aż szkoda je zjeść, bo pięknie się również prezentują jako dekoracja! :)
OdpowiedzUsuńPięknie udekorowany stół.
Bardzo dziękuję za życzenia. Tobie również wszystkiego dobrego. Zdrowych, spokojnych i spędzonych w gronie rodzinnym Świąt Wielkanocnych :)
Pozdrawiam cieplutko.
Jaja w takiej wersji zawsze smaczne :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam świątecznie.
Smakowitości :) Oj pojedzone w te święta, a jeszcze lodóweczka pełna :)
OdpowiedzUsuńBArdzo ciekawy pomysł
OdpowiedzUsuńLUbię i jajka i groszek więc chętnie wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńKochana, Twoje życzenia już się spełniły! Buziaki serdeczne :-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam! Pyszotka!! Polecam i będę co jakiś czas robiła na niedzielne śniadania. Resztę groszku zużyłam do zrobienia placków, które podałam z serkiem wiejskim i łososiem ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i życzę miłego, spokojnego kwietnia!
Jestem wielką fanką groszku, ale reszta rodziny niekoniecznie, może spróbuję go przemycić w takiej formie!
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie jajka
OdpowiedzUsuń👍🙂
OdpowiedzUsuńBrzmi przepysznie i kreatywnie! Faszerowane jajka z zielonym groszkiem to oryginalny pomysł na danie wielkanocne, które na pewno zachwyci gości swoim nietypowym smakiem. Dziękuję za podzielenie się przepisem i życzenia! Chodz już po świętach przepis się przyda :)
OdpowiedzUsuń