Dzień dobry 🙂
Dziś ostatni przepis z serii przepisów wielkanocnych. Tym razem są to faszerowane jajka. Myślę że nie ma świąt bez faszerowanych jajek. W tym roku postawiłam na zielony groszek, ale nie z puszki. Nadzieniem wyszło tak smakowite, że trudno się powstrzymać przed zjedzeniem wszystkiego na raz 😉
Jest to ostatni wpis przed świętami dlatego życzę Wam spokojnych, radosnych i rodzinnych świąt Wielkanocnych 🐑🐣🐇🐣🐑
7 jajek ugotowanych na twardo
150 g mrożonego groszku zielonego
40 g majonezu wegańskiego
3 łyżki mleka
Sól do smaku
Groszek ugotować do miękkości, odcedzić i ostudzić.
Jajka pokroić na pół i wyjąć żółtka.
Do miski przełożyć żółtka pokrojone na 3-4 kawałki, dodać groszek. Zmiksować na gładko. Dodać sól,majonez i mleko i dokończyć miksowanie. Przełożyć do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdki.
Farsz wyciskać na białka. Udekorować.
Smacznego.