Witajcie:)
I znowu muffinkowy wpis. Tym razem taki kolorowy. Od czasu do czasu użycie barwników nikogo nie zabije 😉a tęczowe muffinki zachwycą każde dziecko. Do tego fajne smaczki do ciasta I macie deser idealny, zapraszam:)
220 g mąki
70 ml oleju
2 jajka
200 ml kefiru
60 g cukru
60 g erytrolu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki chipsów kokosowych
1 baton liofilizowany malinowy
Skórka z pomarańczy
Barwniki spożywcze- opcjonalnie
Kefir ogrzać do temperatury pokojowej. Następnie wymieszać go z jajkami, olejem i oba cukrami.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia I przesiać do mokrych składników. Wymieszać. Podzielić ciasto na 3 miseczki.
Do pierwszej porcji ciasta dodać skórkę otartą z pomarańczy i pomarańczowy barwnik ( barwnik opcjonalnie). Delikatnie wymieszać.
Chipsy kokosowe rozrobić, najlepiej przy pomocy wałka do ciasta. Dodać do drugiej porcji wraz z żółtym barwnikiem. Wymieszać.
Baton również rozrobić wałkiem i dodać do ostatniej porcji ciasta z różowym barwnikiem. Wymieszać.
Foremki do mufiinek wyłożyć papilotkami i nakładać po porcji ciasta w każdym kolorze, pamiętając aby nie było go za dużo. Piec w 180 stopniach około 25 minut, do suchego patyczka. Wyjąć, ostudzić na kratce. Smacznego.
Wspaniałe smaki w nich ukryłaś!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:),chociaż zaczynam się obawiam że braknie mi pomysłów na smaki muffinek;)
UsuńPięknie się prezentują i są super wyrośnięte :)
OdpowiedzUsuńDziękuję Kasiu:)
UsuńPyszne maleństwa :) muffinki mogłabym jeść na okrągło :)
OdpowiedzUsuńTo tak jak my 😃
UsuńWyglądają przepysznie:) Moje córki je uwielbiają:)
OdpowiedzUsuńO tak dziewczynki uwielbiają tęczowe babeczki;)
UsuńOne wyglądają rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
Usuńbabeczki apetycznie wyglądają
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
UsuńPrzepyszne babeczki i jak fajnie wyglądają w środku :-) Na jednej bym nie skończyła :-)
OdpowiedzUsuńW środę na Dzień Nauczyciela robiłam z 5 kolorów babeczki i też zrobiły furorę w klasie młodszej córci;)
Usuń