piątek, 29 października 2021

Twarożek ze szpinakiem i rzodkiewką

Witajcie:)

Nie wiem czy mówiłam, ale bardzo lubię wszelkiego rodzaju smarowidła do chleba. Pasty z twarożku to już absolutny mus 😉 mogę jeść całymi garściami. I tym razem pastę z twarogu, szpinaku i rzodkiewki...mmm...pycha 😀




100 g szpinaku świeżego 

2 ząbki czosnku 

85 g rzodkiewki 

250 g sera białego chudego 

2 gałązki natki 

Sól,p ieprz do smaku 

Oliwa z oliwek 


Czosnek pokroić w cienkie plasterki. Patelnię z nieprzywierającą powłoką rozgrzać porządnie, 2-3 razy spryskać oliwą i wrzucić czosnek. Dodać szpinak. Smażyć aż wyraźnie zmniejszy swoją objętość. Zdjąć z ognia i ostudzić. 

Do pojemnika blendera przełożyć ser i szpinak. Zmiksować.

Rzodkiewkę i natkę drobniutko posiekać, dodać do serka i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na co najmniej godzinę. 

Smacznego 

100 g to 63 kcal. 






5 komentarzy: