Witajcie:)
Dzisiaj zapraszam na przepis z gatunku ratujemy produkty 😉kupiłam ostatnio serek do smarowania chleba o smaku czekoladowym. Myślałam,że moim córuś będzie smakowało ale było inaczej...i dlatego, żeby ten produkt się nie zmarnował stworzyłam takie babeczki. I zabieg się udał i dziewczynki zjadły babeczki 🙂
80 g serka kanapkowego czekoladowego
150 g mąki orkiszowej jasnej
15 kakao
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
50 ml oleju rzepakowego
100 ml mleka
35 g erytrolu
35 g cukru
Garść kropelek czekoladowych
Serek i mleko wyjąć wcześniej z lodówki, aby nabrały temperatury pokojowej.
Do serka dodać jajka i wymieszać. Dodać olej oraz mleko i ponownie wymieszać.
W małej miseczce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao. Przesiać do mokrych składników, dodać erytrol,cukier i wymieszać. Na koniec dodać kropelki czekoladowe i krótko wymieszać.
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i nałożyć po czubatej łyżce ciasto. Piec w 180 stopniach okolo 22-25 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Przed podaniem oprószyć zmielonym na puder erytrolem.
Czasami właśnie powstają takie pyszne rzeczy aby inne "pysze" się nie zmarnowały :D
OdpowiedzUsuńI o to chodzi w gotowaniu:) żeby zawsze było pysznie:))))
UsuńPyszne maleństwa :) mogłabym jeść na okrągło :)
OdpowiedzUsuńDziękuję i zapraszam:)
UsuńWspaniałe babeczki kochana. Pozdrawiam i życzę miłego dnia :-)
OdpowiedzUsuńDziękuję Marzenko. Również Cię serdecznie pozdrawiam:)
UsuńNa serku muszą być mega wilgotne!
OdpowiedzUsuńRzeczywiście wyszły bardzo przyjemnie wilgotne.
UsuńTeż nie lubię marnować produktów, świetny i pyszny pomysł na wykorzystanie serka 🙂👍
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
UsuńTakie babeczki to muszą być pyszne :)
OdpowiedzUsuńbabeczki bardzo apetyczne
OdpowiedzUsuń