Dzień dobry:)
Co powiecie ma pyszną, aromatyczną i pięknie wyglądającą zupę? Jest odpowiedzieliście trzy razy tak, to zapraszam na barszcz ukraiński w mojej wersji. Wykorzystanie fasoli z puszki bardzo skraca przygotowanie obiadu. Co w obecnym czasie nie jest bez znaczenia. Dlatego jeśli nie macie pomysłu na najbliższy obiad ,to służę pomocą🙂
2- 3 skrzydełka z kurczaka
4 średnie buraki
2 duże marchewki
1 pietruszka
1/4 selera
8 cm pora
4 średnie ziemniaki
2 puszki białej fasoli
1 łyżka koncentratu pomidorowego
2 łyżki koncentratu z buraków
2 liście laurowe
4 ziela angielskie
4 ziarenka pieprzu
3 litry wody
Sól do smaku
Mięso umyć i osuszyć. Przełożyć do garnka i zalać 3 litrami wody. Postawić na ogniu i doprawadzić do wrzenia.
W międzyczasie przygotować warzywa. Wszystkie umyć, osuszyć i obrać. Buraki przekroić na pół, marchewkę i pietruszkę pokroić w krążki, a ziemniaki w kostkę.
Co jakiś czas zbierać burzowiny w garnku. Gdy przestaną się zbierać wrzucić buraki. Po około 15 minutach dodać włoszczyznę. Gotować dalej. Po kolejnych 10 minutach dodać ziemniaki.
Gdy ziemniaki są w garnku od 10 minut dodać fasolę ( wraz z zalewą), dodać oba koncentrat ora, sól do smaku. Gotować do miękkości wszystkich składników. Smacznego.
mmm ale bym jadła
OdpowiedzUsuńMiło mi:)
UsuńNa pewno bym jadła taki barszczyk, super :D
OdpowiedzUsuńZapraszam:)
UsuńKocham barszcz ukraiński!
OdpowiedzUsuńMy także:)
UsuńBardzo lubimy!
OdpowiedzUsuńNo to jest nas więcej:)
Usuń