środa, 5 czerwca 2024

Koktajl mango z wodą kokosową i imbirem

Dzień dobry 🙂 

Nie wiem czy już Wam wspominałam, że w czasach przed dieta podczas zakupów kupowałam coś z poza listy, najczęściej było to coś do deserów,albo w promocji 😁 i tak w zeszłym roku,tak w zeszłym roku do mojego koszyka zakupowego trafiła woda kokosowa i mango w platrach w puszce. I tak sobie to pięknie stało w szafce i czekało na natchnienie. I tak nastał czas diety i okazało się że te produkty są idealne! Zrobiłam sobie koktajl z dodatkiem skyru i wyszło tak pysznie, że musiałam pilnować się żeby nie wypić całej porcji na raz 😉 Porządnie schłodzone będzie doskonałe na orzeźwienie w upalne dni. Serdecznie zapraszam! 😀




500 ml wody kokosowej

150 g skyr naturalny

240 g mandarynek z puszki ( wraz z zalewą)

425 g mango plastry z puszki ( wraz z zalewą)

1 łyżeczka mielonego imbiru


Do wysokiego dzbanka przełożyć wodę kokosową wraz z owocami i wstępnie zmiksować.

Dodać skyr oraz imbir i dokładnie wszystko zmiksować. Nie ma potrzeby dosładzać.

Porządnie schłodzić przed podaniem. Smacznego






20 komentarzy:

  1. Uwielbiam mango, mogłabym jeść na okrągło, pić też :)
    https://apetycznie-klasycznie.pl/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja za świeżym mango nie do końca przepadam, ale w tej wersji bardzo mi smakuje.

      Usuń
  2. Takiego koktajlu nie miałam jeszcze okazji smakować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Poproszę :) Idealne na letnie dni i jestem wielką fanką mango :)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale apetycznie:) a co zrobić z brakiem mobilizacji?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo dziękuję 🙂. Brakiem mobilizacji do czego? 😍

      Usuń
  5. Ale super orzeźwiająca propozycja! I mega fajne makro przed dodatek skyru, samo zdrowie!

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham wszystko z mango!
    Polecam też dodać do kurczaka i podawać z ryżem.

    OdpowiedzUsuń