Dzień dobry 🙂
Do świąt zostało już tylko 7 dni więc muszę podkręcić tempo z dzieleniem się przepisami z Wami. Jest duże prawdopodobieństwo że wpisy będą się pojawiać codziennie,a w sumie od kilku dni już tak jest i z pewnością do Wigilii się wyrobimy 😍. Ale pysznych rzeczy nigdy dość,prawda? 😀
Tym razem stawiam na kolejną wersję śledzi. Muszę przyznać że w taki sposób zrobiłam je po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Przygotowałam te śledzie na minioną sobotę i nasze spotkanie. Zrobiłam je w piątek wieczorem,a gdy rano wyjęłam z lodówki to biały majonez okazał się różowy 😉 ale uważam że dzięki temu jeszcze bardziej uroczo wygląda. A jak się Wam podoba? Serdecznie zapraszam na przepis 🙂
Wczoraj zapraszałam Was na blog Magdy i Jej 30 plus blog. Pełen nowinek kosmetycznych ale nie tylko. Bardzo lubię zaglądać do Magdy? A jak to jest u Was?
Dzisiaj zapraszam na blog Amelki czyli Melka Blogerka. Amelka przez pewien czas nie była aktywna na blogu, ale ostatnio wróciła i to z wielkim przytupem. Naprawdę szczerze polecam zajrzeć do Amelki 🩵🩷
3 płaty śledzia z octu
4 ziemniaki ugotowane
2 marchewki ugotowane
2 małe ugotowane buraki
3 łyżki majonezu lekkiego
3 łyżki śmietany 30%
Sól, pieprz do smaku
Szczypta płatków chili
W małej miseczce wymieszać majonez ze śmietaną, dodać sól i pieprz. Odstawić na bok.
Ziemniaki, śledzie i marchewkę pokroić w drobną kostkę.
Na dno naczynia przełożyć ziemniaki, dodać śledzie. Nałożyć i wyrównać połowę majonezu.
Następnie ułożyć marchewkę i dać starte na dużych oczkach buraki, wyrównać. Nałożyć resztę majonezu, wyrównać i oprószyć płatkami chili. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny,a najlepiej na całą noc. Smacznego.
Dzień dobry niedzielne :) Cieszy mnie, że dzielisz się świątecznymi przepisami, tworząc atmosferę radosnego oczekiwania na święta! 😊 Śledzie w różowym majonezie brzmią nie tylko smakowicie, ale także prezentują się stylowo. Pomyłka z kolorem dodaje im uroku, co dodatkowo podkreśla Twoją kreatywność w kuchni. Zaproszenie do odwiedzenia blogów Magdy i Amelki jest miłe, z chęcią zajrze :)
OdpowiedzUsuńAniu serdecznie dziękuję za tak miłe słowa, humor mój od razu sięga poziomu nieba 😘
UsuńWyglądają bardzo smakowicie i fajnie wyszło z tym majonezem w różowym kolorze:)
OdpowiedzUsuńTeż tak uważam, chociaż na początku wpadłam w panikę że nie mogę podać tego gościom,a potem pomyślałam że to w końcu domówka a nie restauracja z gwiazdkami Michelin i wpadki się zdarzają 😉
UsuńNie jadłam jeszcze takich śledzi. Jestem ciekawa ich smaku.
OdpowiedzUsuńSmakują zaskakująco dobrze ostrość śledzia doskonale łagodzi słodycz buraków.
UsuńPyszności. Lubię śledzie.
OdpowiedzUsuńMalogosiu ślicznie dziękuję 😀
UsuńMam podobny przepis, ale jeszcze z jajkami. Może kiedyś uda mi się wypróbować Twój przepis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńA ja kiedyś wypróbuję taką wersję z jajkami, dziękuję za inspirację i za odwiedziny 🙂
UsuńOjej ♥ Dziękuję za jakże piękne wyróżnienie ♥ Ja tu uwielbiam zaglądać bo zawsze jest smacznie i kusząco :)
OdpowiedzUsuńMadziu cała przyjemność po mojej stronie i bardzo dziękuję za przemiłe słowa 😘
UsuńUwielbiam śledzie. Tu robię podobnie, tylko zamiast marchewki używam kwaśnego jabłka. Uwielbiam też przepis i stosuję go przez cały ro ;)
OdpowiedzUsuńNo i kolor fajny ;)
Z jabłkami też brzmi kusząco, mam już więc drugą inspirację na śledzie, bardzo dziękuję 😍
UsuńNie jestem fanką śledzi i ryb jako takich. Czasem zjem, ale muszę mieć na śledzia czy rybę jakąś chęć.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
Ja śledzie lubię ale z innymi rybami mam podobnie. Dziękuję za odwiedziny 🙂
UsuńNie lubię ryb, ale ciekawy przepis i nazwa mi się nawet obiła o uszy :)
OdpowiedzUsuńTo dosyć popularny przepis ,znany także jako śledzie pod pierzynką 😀
Usuńsmakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 😘
UsuńA właśnie szukałam nowego pomysłu na śledzie! Dziękuję!
OdpowiedzUsuńBardzo proszę i serdecznie polecam 😍
UsuńWygląda to bardzo smakowicie. Często jadamy śledzie. Z pewnością wypróbuję. Pozdrawiam serdecznie!!!
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło, najważniejsze że pracy nie ma zbyt wiele co jest ogromnym atutem tego przepisu 😁
UsuńWitam cię cieplutko 🙋♂️
OdpowiedzUsuńUwielbiam przystawki śledziowe, a te wyglądają również znakomicie i przepysznie. Coś wspaniałego na święta 👍😊
Pozdrawiam cieplutko i od serca 🤗💕
Bardzo dziękuję. Ja na święta co prawda mam wypróbowany pomysł na śledzie od lat, ale lubię próbować nowych smaków 😀 serdecznie pozdrawiam 🙂
UsuńJak to wygląda mega pysznie ❤️ bardzo lubię. Spóźnionego wszystkiego co najlepsze ✨❤️
OdpowiedzUsuńPodwójnie dziękuję 😘
UsuńCiekawa propozycja na święta.
OdpowiedzUsuńDokładnie, ale myślę że w ciągu roku też można się nimi raczyć 😀
UsuńNIe przepadam za śledziami, ale muszę przyznać, że wyglądają smakowicie.
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję 🙂
UsuńUwielbiam śledzie, chętnie poczęstuję się Twoimi-dziękuję😊
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam i polecam 😍🩷
Usuń