piątek, 4 lutego 2022

Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami

Dzień dobry:)

I jak się macie? Lubicie tuńczyka z puszki? Ja mam takie okresy, że w ogóle może dla mnie nie istnieć, a później przypominam sobie przepis na tą pastę i mogę jeść i jeść tuńczyka w takie wersji. Serdecznie zapraszam:)




135  g tuńczyka

250 g sera białego chudego 

130 g papryki czerwonej 

60 g pora

115 g ogórków konserwowych

100 ml mleka

Sól, pieprz 

1/2 łyżeczki harrisy mielonej 


Tuńczyka odcedzić na sicie. Przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami, dodać ser i mleko. Zmiksować na gładko. 

Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę. Por umyć,osuszyć i drobno posiekać. Dodać do sera i tuńczyka oraz przyprawy. Wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę . Smacznego. 

100 g to 85 kcal.





11 komentarzy: