Witajcie w nowym tygodniu:)
U Was też co niedzielę jest rosół? U mnie praktycznie tak. Jedynie gdy mąż ma dyżur w niedzielę,to rosół jest w sobotę. Jednakże rosół jest w każdy weekend. I powstaje pytanie co zrobić z warzywami z rosołu, bo jak zdążyliście mnie już poznać to wiecie, że nie lubię marnować jedzenia. Najczęściej z tych warzyw robię sałatkę jarzynową, ale od czasu do czasu lubię zrobić coś innego. I tak powstała ta pasta. Chwila roboty i pyszna pasta gotowa. Zapraszam:)
150 g ugotowanej marchewki
140 g ugotowanej pietruszki
50 g ogórka kiszonego
100 g kuskus
70 g koncentratu pomidorowego
50 g słodkiego sosu chili
Sól pieprz do smaku
Kuskus przełożyć do miski. Wlać wrzątku powyżej 1 cm warstwy kaszki. Zostawić na 10 minut do napęcznienia ( pod przykryciem). Zdjąć pokrywkę, ostudzić kaszkę.
Do pojemnika blendera przełożyć warzywa i zmiksować na gładko. Dodać kuskus, przyprawy, sos i koncentrat. Wymieszać. odłożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Smacznego.
100 g to 92 kcal.
bardzo ciekawa:)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
UsuńCiekawy pomysł na niebanalną pastę :)
OdpowiedzUsuńI do tego bardzo ekonomiczny:)
Usuń