Dzień dobry 🙂
Dziś zapraszam Was na prosty,ale jakże przydatny pomysł .A mam na myśli pomysł na domowe biszkopty na bazie erytrolu. Biszkopty są smakowite same w sobie, ale doskonale sprawdzą się jako podstawa do różnych deserów. Ja robiłam je już w wersji z wiórkami kokosowymi czy z kakao. Oczywiście biszkopty można przygotować w wersji okrągłej. Ja gdy piekę biszkopty z zamysłem, że mają być podstawą serniczków czy innych deserów na zimno to zamrażam ciastka. A gdy piekę do zjedzenia "na już" to przechowuję w metalowej,ale nie powiem Wam jak długo mogą wytrzymać bo dziewczynki w sumie w pół dnia wszystko zjadają 😁
Serdecznie zapraszam i polecam wypróbować pomysł. Udanego tygodnia 🙂
2 jajka rozm M
4 łyżki erytrolu zmielonego na puder
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki mąki orkiszowej jasnej
10 g mielonego maku
Białka oddzielić od żółtek, wstępnie ubić. Stopniowo dodawać erytrol i ubijać na gęstą pianę. Dodawać po jednym żółtku i delikatnie wymieszać. Przesiać obie mąki, dodać mak i wymieszać do połączenia się składników.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnika rozgrzać do 170 st. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z tylka w kształcie gwiazdy i wyciskać podłużne biszkopty - ok. 6-7 cm.
Piec 10 min, potem zostawić w wyłączonym piekarniku na 2 minuty. Wyjąć, zostawić na kolejne 5 minut a potem przełożyć na kratkę i zupełnie ostudzić.
Smacznego.
Ale piękne wyszły 😍 Pyszności 😋😋😋
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję, jestem z nich bardzo zadowolona 🤗
UsuńWyglądają i na pewno smakują przepysznie.
OdpowiedzUsuńMak nadaję ciekawego smaku.
UsuńSuper, muszę zapisać sobie przepis. :)
OdpowiedzUsuńSuper, będzie mi bardzo miło 🙂
UsuńWow, ale one muszą być pyszne. Mniam, mniam.
OdpowiedzUsuńNaprawdę są smakowite,a oczywiście można zrobić je na zwykłym cukrze i tak będą lepsze niż te kupne.
Usuńładnie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńTakich pyszności jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńZachęcam do spróbowania 🙂
UsuńPrzepiękne :) świetnie wyszły :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Ślicznie dziękuję 🙂
UsuńBardzo fantastyczne ciasteczka. Takowe bardzo lubię 👍🙂
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko, serdecznie i z pozytywną energią 🥰🤗💖
Bardzo dziękuję, cieszę się że pomysł się podoba 🤗
UsuńBajecznie wyglądają, pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję, również pięknie pozdrawiam 🙂
UsuńOjej jak pysznie! <3
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło 😘
UsuńSuper, wyglądają doskonale!!!
OdpowiedzUsuńDzięki serdeczne Iwonko 😘
UsuńApetyczne! Fajnie kogoś zaprosić na kawę i poczęstować biszkoptami :)
OdpowiedzUsuńChyba że wcześniej dzieci wyjedzą je z puszki i nie będzie czym częstować 🫣😁
UsuńJakie apetyczne, wręcz doskonale Ci wyszły ^_^
OdpowiedzUsuńIwonko jesteś niezwykle miła dla mnie 😘
Usuńdo kawki ideolo:)
OdpowiedzUsuńPolecam 😍
Usuńświetne do kawki!
OdpowiedzUsuńI tak było 🤩
UsuńBardzo ładnie się prezentują. Myślę że można też przełożyć czymś i markizy będą
OdpowiedzUsuńZ pewnością sprawdzi się ganache albo marmolada.
UsuńAle śliczne i pyszne! U nas też bardzo szybko zostałyby zjedzone:)
OdpowiedzUsuńU mnie najczęściej też tak jest 😉 bardzo dziękuję za miłe słowa 🙂
UsuńNie dziwię się, że dziewczynki wcinają! Wiedzą co dobre!!
OdpowiedzUsuńZamiłowanie do słodkiego mają po mamusi 😀💪
UsuńHello,
OdpowiedzUsuńI found your blog very interesting.
I admire those who have good cooking skills.
I am now one of your friends.
Kisses from Rio de Janeiro - Brazil!!!
Thank you very much for such kind words . Check back more often. Best regards 🙂
UsuńAle fajna nazwa! Koniecznie muszę wypróbować Twój przepis :)
OdpowiedzUsuńLady fingers to brytyjska nazwa,inni mówią biszkopty savoiardi czyli krótko mówiąc podłużne biszkopty 😉
UsuńSerdecznie polecam ten przepis 😀
Nie jadłam takich, a wyglądają bardzo apetycznie. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńPięknie dziękuję i również serdecznie pozdrawiam 🙂
Usuń