Dzień dobry 🙂
Zaczynamy kolejny tydzień i do tego ostanie dni maja. U mnie to także kolejny tydzień diety. Póki co dzielnie się trzymam, ale we środę wyjeżdżamy i niestety wyjazdy mają swoje prawa, więc trochę się boję 🫣
Ostatnio w biurze do którego dostarczam listy, panie z 15 minuty mnie komplementowały. Było mi ogromnie miło. Tym bardziej, to że waga pokazuje redukcję,nie koniecznie oznacza że inne osoby to widzą. U mnie na szczęście inni to widzą i naprawdę bardzo to doceniam i daje mi to kopa do dalszego pilnowania się. Chociaż muszę przyznać że grubasek mentalnie zostanie grubaskiem...ja na przykład w piątek odebrałam kilka rzeczy zamówionych w sieci i chociaż ubrania mi się podobają to oczywiście uważam, że kiepsko w nich wyglądam, że za gruba jestem,za stara itd...i teraz zastanawiam się nad zwrotem....to ja będę myśleć,a Was zapraszam na granolę na moją nutę. Dodałam do niej moje ulubione składniki, zapiekałam a potem przełożyłem do woreczka strunowego i w razie potrzeby korzystam. A dzięki samodzielnemu przygotowaniu wiem ile jest cukru ( tutaj nie ma białego cukru) i tłuszczu. A jak jest u Was? Robicie czy kupujecie granolę?
Udanego tygodnia 😘
280 g płatków owsianych
75 g suszonej żurawiny
100 g płatków migdałowych
100 g orzechów włoskich
2 łyżki oleju rzepakowego
1 czubata łyżka cynamonu
100 g erytrolu
Żurawinę posiekać, orzechy włoskie także posiekać.
Do dużej miski przesypać płatki, płatki migdałowe oraz orzechy i żurawinę. Dodać erytrol, cynamon oraz olej. Dokładnie wymieszać.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać mieszankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i zapiekać około 15 minut. W połowie czasu przemieszać granolę. Wyjąć, ostudzić i przełożyć do słoika lub worka strunowego. Smacznego.
Jestem jeszcze przed śniadaniem, więc poczułam się głodna.
OdpowiedzUsuńTo może się skusisz na porcję granoli? 🤗
UsuńNigdy nie robiłam granoli, nawet nie wiedziałam, że można ją zrobić samodzielnie. Bardzo dziękuję za przepis, z pewnością skorzystam. :) Pozdrawiam, Edyta
OdpowiedzUsuńJa już nie pali kiedy kupiłam granolę. Serdecznie polecam i będzie mi bardzo miło 😘
Usuńpyszna jest taka domowa!
OdpowiedzUsuńDokładnie!
UsuńUwielbiam, więc na pewno wykorzystam przepis.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę 😘
UsuńSuper przepis. Robię sama granolę już od jakiegoś czasu. :)
OdpowiedzUsuńTo jednak nas więcej 😀
UsuńPrzepis bardzo przydatny i smakowity :D Ja nie robię granoli bo nie przepadamy za nią, ale przepis wartościowy bo robisz sam w domu coś dobrego, lepszego niż w sklepie za niższą cenę :)
OdpowiedzUsuńNie sposób wszystkiego lubić 😉 bardzo dziękuję za miłe słowa 😘
UsuńJa niestety muszę ostrożnie z granolą, bo płatki czy mleko owsiane to nie na mój żołądek, ale czasami sobie pozwalam :) Twoja kompozycja brzmi przepysznie!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję i współczuję takich problemów z owsem...
UsuńSerdecznie pozdrawiam 😘
No tak,jak ktoś z boku widzi zmianę, to jest to dodatkowy bodziec ale też ogromna satysfakcja. Jesteś konsekwentna i uparta,dasz radę nawet na wyjeździe:)
OdpowiedzUsuńWszystkiego dobrego:)
Pięknie dziękuję za miłe słowa,jest mi niezmiernie miło 😍
UsuńNie robiłam jeszcze granoli, ale kocham płatki owsiane i wszelkiego rodzaju śniadania czy ciastka z ich dodatkiem, więc będę musiała wypróbować:)
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło i serdecznie zachęcam 🤩
UsuńGratuluję postępów w zdrowym odżywianiu, kochana Moniu. Wiem, ile radości daje fakt, kiedy ktoś z zewnątrz zauważy tę zmianę i krzyknie ze zdziwieniem: - ale schudłaś!!! -
OdpowiedzUsuńJa granoli nie jem, nawet nie wiem dlaczego... nigdy nie próbowałam. Na drugie śniadanie jem musli z jogurtem :)
To może teraz się skusisz na spróbowanie granoli? Bardzo dziękuję za miłe słowa 😘
UsuńJa raczej idę na łatwiznę i kupuję gotową :) Gratuluję kochana, że tak idziesz do przodu! Efekty na pewno motywują do dalszego działania.
OdpowiedzUsuńMonia ja wcześniej też częściej kupowałam takiego produkty, ale teraz istotne jest dla mnie ile jest cukru i kalorii w danym daniu, więc wolę sama sobie to skomponować. Bardzo dziękuję za miłe słowa 😘
UsuńNie znam, no i nie lubię płatków w tej formie, jedynie do ciastek.Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za szczerą opinie, również serdecznie pozdrawiam 🙂
UsuńAkurat na to mnie nikt nie namówi. Nie działa dobrze na moje chore jelita :/
OdpowiedzUsuńOj,to bardzo mi przykro. Zdrowie najważniejsze! Buziaki 😘
UsuńZapewne smaczna, tylko mnie nie wolno jeść twardych orzechów.
OdpowiedzUsuńJa kupuję granolę. Powiem szczerze, że lubię śniadania w takiej formie. Nieraz dodaję do mleka lub jogurtu naturalnego, bądź też do jogurty skyr z musem owocowym 👍👦
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i ściskam Cię mocno 🤗🥰💖