Dzień dobry 🙂
We środę był przepis na bułeczki, więc myślę że dziś pora na coś " do chleba". Polecam więc prostą, ale zaskakującą w smaku pastę jajeczną z dodatkiem chorizo. Pracy przy tej paście nie dużo,a mnóstwo smaku otrzymujemy w zamian. Jeśli jeszcze nie przygotowywaliście pasty w ten sposób,to serdecznie zachęcam 🤗
Udanego weekendu Wam życzę 😘
100 g chorizo
5 jajek
40 g majonezu wegańskiego lub swojego ulubionego
2 łyżki śmietany kremówki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Sól, pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.
Chorizo pokroić w cienkie plasterki ( ja kupiłam już pokrojone) i dać na rozgrzaną patelnię z nieprzywierającą powłoką. Nie trzeba dodawać tłuszczu. Smażyć przez chwilę,stale mieszając,aby kiełbasa się nie przypaliła ( bo szybko się przypala).
Zdjąć z patelni na ręcznik papierowy i zostawić do ostygnięcia.
Następnie przełożyć do miski, dodać jajka pokrojone na duże kawałki. Dodać majonez oraz śmietanę i zmiksować na gładko.
Dodać szczypiorek, doprawić do smaku i wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę. Smacznego.
Super. Takiej pasty jeszcze nie jadłam.
OdpowiedzUsuńMuszę wykorzystać, bo właśnie mąż przesadził z ilością chorizo, już wczoraj był dodatkiem do omletu wraz z fasolką szparagową, ale zaraz zabiorę się za taką pastę :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mojego męża, uwielbia chorizo :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Chyba nigdy nie próbowałam chorizo :)
OdpowiedzUsuńNa pewno jest bardzo smaczna Warto spróbować.
OdpowiedzUsuńO, coś dla mojego męża. Zapisuję przepis. :)
OdpowiedzUsuńZ chorizo też nic nie robiłam, pasty uwielbiam.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńMoja córka uwielbia pasty jajeczne🙂muszę jej pokazać ten przepis 👍
OdpowiedzUsuńThis looks so delicious. I love the idea of adding chorizo to an egg spread. I had never considered adding chorizo to an egg spread before, but it sounds like it would enhance the flavor significantly. It seems like the perfect thing to have with fresh rolls. Thanks for sharing the recipe.
OdpowiedzUsuńI hope you have a nice weekend too.
www.melodyjacob.com
To musi być pyszne z takim dodatkiem.
OdpowiedzUsuńNie jadłam jeszcze nigdy pasty jajecznej, ale nie mówię nie :)
OdpowiedzUsuńPasta z chorizo to zdecydowanie moje smaki!
OdpowiedzUsuńLubię pasty a już dawno żadnej nie robiłam, a musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń