Dzień dobry:)
Coś dobrego i treściwego do chlebka? Proszę bardzo. Dzisiaj poleca się pasta rybna na bogato. Zamiast cebulki tym razem dodałam paprykę i ogórka i było bardzo aromatycznie. Zaciekawieni? Zapraszam na przepis:)
1 puszka szprotek w pomidorach
1 jajko na twardo
1/2 ogórka zielonego
1/3 małej czerwonej papryki
2 łyżki koperku
3 łyżki ketchupu łagodnego
Sól, pieprz do smaku
Z puszki wyjąć rybkę do miski i rozetrzeć ją widelcem. Jajko zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać miski. Ogórka i paprykę umyć i osuszyć. Ogórka rozkroić na pół, łyżeczką wyjąć nasiona a resztę pokroić w drobną kosteczkę.
Paprykę pokroić również w drobną kosteczkę. Dodać do miski. Koperek posiekać i wraz z ketchupem dodać do miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić pastę na godzinę do lodówki.
Smacznego.
Kilka dni temu jadłem szprotki, gdybym widział ten przepis na pewno bym zrobił. Pozdrawiam. ;)
OdpowiedzUsuńSmakowita pasta :)
OdpowiedzUsuńdomowa pasta jest najlepsza
OdpowiedzUsuńBardzo smaczna pasta, zawsze to jakieś urozmaicenie :-)
OdpowiedzUsuń