czwartek, 2 września 2021

Pasta rybna 6- składnikowa

Dzień dobry:)

Coś dobrego i treściwego do chlebka? Proszę bardzo. Dzisiaj poleca się pasta rybna na bogato. Zamiast cebulki tym razem dodałam paprykę i ogórka i było bardzo aromatycznie. Zaciekawieni? Zapraszam na przepis:)




1 puszka szprotek w pomidorach 

1 jajko na twardo

1/2 ogórka zielonego 

1/3 małej czerwonej papryki 

2 łyżki koperku 

3 łyżki ketchupu łagodnego 

Sól, pieprz do smaku 


Z puszki wyjąć rybkę do miski i rozetrzeć ją widelcem. Jajko zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać miski. Ogórka i paprykę umyć i osuszyć. Ogórka rozkroić na pół, łyżeczką wyjąć nasiona a resztę pokroić w drobną kosteczkę. 

Paprykę pokroić również w drobną kosteczkę. Dodać do miski. Koperek posiekać i wraz z ketchupem dodać do miski. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać i wstawić pastę na godzinę do lodówki. 

Smacznego. 





4 komentarze:

  1. Kilka dni temu jadłem szprotki, gdybym widział ten przepis na pewno bym zrobił. Pozdrawiam. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. domowa pasta jest najlepsza

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo smaczna pasta, zawsze to jakieś urozmaicenie :-)

    OdpowiedzUsuń