Dzień dobry:)
Co tam u Was dobrego słychać? Gotowi na kolejny przepis? Dzisiaj polecam danie mięsne. Faszerowane mięsko z indyka, w zdrowszej panierce. Idealne nawet na uroczysty obiad. Serdecznie polecam:)
335 g mięsa z uda indyka
Garść suszonych grzybów
20 g otrąb żytnich
Sól pieprz do smaku
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1/2 łyżeczki suszonego tymianku
1 łodyga selera naciowego
Dodatkowo:
20 g otrąb żytnich
Grzyby przełożyć do miski, zalać wodą i zostawić na godzinę.
Mięso umyć i osuszyć. Zmielić w maszynce do mięsa lub drobniutko posiekać ostrym nożem. Grzyby również drobno posiekać. Dodać do miski, wraz z przyprawami. Dodać 2-3łyżkiwody z moczenia grzybów oraz otręby. Dokładnie wymieszać masę mięsną.
Masę podzielić na 3 porcje. Rozpłaszczyć i ułożyć po kawałku selera. Zrolować w cygaro i wstawić do lodówki na godzinę.
Po tym czasie wyjąć z lodówki . Na talerzyk wysypać otręby i panierować w nich mięso. Cygara kłaść na rozgrzaną patelnię z minimalną ilością oleju i zrumienić z każdej strony. Następnie przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20 minut.
Smacznego
sztuka to 175 kcal.
Bardzo pyszny obiadek. Jeszcze nie jadłem takich cygar. Życzę smacznego i pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam:)
UsuńŚwietny pomysł na niebanalny obiad :)
OdpowiedzUsuńCzasem coś mi wyjdzie 🤣
UsuńPyszne i w dodatku dietetyczne!
OdpowiedzUsuńDziękuję:)
UsuńSama nazwa brzmi kusząco i zachęca do przetestowania przepisu :-)
OdpowiedzUsuńAsiu polecam:)
UsuńWspaniałe, pyszne i pożywne!
OdpowiedzUsuńŚwietny i jaki smakowity pomysł <3
Serdecznie pozdrawiam :)
Kasiu bardzo dziękuję i również pozdrawiam:)
Usuń