Dzień dobry 🙂
Kolejna porcja ciastek. Dziś pistacjowe. Proste, smaczne. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, więc można zrobić je nawet na " ostatnią" chwilę. A czasem i takie przepisy na świąteczny stół się przydadzą. Zgadzacie się ze mną?
Zapraszamy Was serdecznie 😍
35 g solonych pistacji ( waga bez łupin)
35 g kremu z pistacji (ze słoika )
230 g mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 jajka rozm L
50 g cukru pudru
100 g erytrolu zmielonego na puder
75 g miękkiego masła
Słoiczek z kremem pistacjowym wstawić do miseczki z wrzątkiem, aby się roztopił.
Do miski przełożyć masło, dodać oba cukry i utrzeć na jasny krem. Dodać roztopiony krem i ponownie wymieszać.
Dodawać po jednym jajku i także ucierać.
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać posiekane drobno pistacje i wymieszać do połączenia składników .
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką do lodów nabierać ciasto i kłaść kulki na papierze.
Piec w 180 st około 20 minut, do ładnego zrumieniania.
Smacznego.
Domowe ciasteczka są zawsze najlepszym dodatkiem do kawy lub herbatki
OdpowiedzUsuńPychotka i domowe ciastka są najlepsze. Raz zrobiliśmy sernik pistacjowy i był przepyszny, ale szkoda, że pistacje są takie drogie.
OdpowiedzUsuńO jakie ciasteczka wyczarowalaś. Dzięki za przepis. Pozdrawiam cieplutko
OdpowiedzUsuńPysznie! :)
OdpowiedzUsuńPistacje są pyszne więc i ciasteczka takie być muszą :)
OdpowiedzUsuńTakie domowe ciasteczka to smakują najlepiej.
OdpowiedzUsuńUwielbiam pistacje, z chęcią wypróbuję przepis.
OdpowiedzUsuńLubię takie proste i szybkie w wykoaniu przepisy. :D Ciasteczka prezentują się zacnie. <3
OdpowiedzUsuńTy to masz pomysły!!
OdpowiedzUsuń