Dzień dobry:)
Dzisiaj zapraszam na totalną bombkę energetyczną w towarzystwie pięknych kolorów. Właściwie trudno nazwać to przepisem, bo w sumie instrukcja przygotowania jest banalnie prosta. Raczej skupiłaby się na doborze składników tego cudeńka. Jak każdy koktajl, także ten pozwala na zużycie tego co akurat zalega w lodówce. U mnie to była resztka sałaty i jogurtu naturalnego,a reszta składników dołączyła spontanicznie. Na koniec do głowy przyszło mi podanie tej pyszności w takiej właśnie formie i sądzę że sukces murowany. Podoba się Wam taka opcja koktajlowa? Zapraszam do dzielenia się wrażeniami 🙂
Warstwa zielona:
Mała garść dowolnej sałaty - u mnie końcówka kędzierzawej
5-6 liści bazylii
1/2 gruszki
100 ml jogurtu naturalnego
Warstwa pomrańczowa:
2 łyżki puree z dyni ( może być zamrożone)
Sok z 1/2 cytryny
1 łyżka erytrolu
100 ml jogurtu naturalnego
Warstwa fioletowa:
1 serek waniliowy
150 g mrożonych jagód
1/2 szklanki wody
1 łyżka erytrolu
Wszystkie owoce i warzywa umyć ( te które tego wymagają) i dokładnie osuszyć. Przygotować trzy wysokie naczynia i każdą warstwę koktajlu zmiksować osobno ( pamiętajcie o myciu stopy miksującej za każdym razem).
Dynię oraz jagody warto zostawić w zamrożonej wersji,dla łatwiejszego miksowanie warto dodać odrobinę wody.
Nalewać po kolei ostrożnie do szklanki
- warstwa fioletowa
- warstwa pomrańczowa
- warstwa zielona
Podawać od razu. Smacznego.
Pięknie to wygląda. Ciekawa jestem takiego zestawienia smaków.
OdpowiedzUsuńWow, wygląd rewelacyjny. Ekstra!
OdpowiedzUsuńjakie apetyczne warstwy!
OdpowiedzUsuńSuper koktajl - zdrowy, smaczny i kolorowy 👍🙂
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i z serdecznością 🤗😘🧡
Patryk
Ale pięknie wygląda, na pewno pyszny i zdrowy:)
OdpowiedzUsuńPyszny, zdrowy i pożywny koktajl.
OdpowiedzUsuńAle przepięknie wygląda, muszę koniecznie spróbować!
OdpowiedzUsuńPiękny, pyszny i zdrowy 💚💚
OdpowiedzUsuńPysznie i zdrowo 🌻🌻
OdpowiedzUsuńIdealne warstwy, super :D
OdpowiedzUsuńKoktajle uwielbiam, bo smaczne, zdrowe i syte🥤🍐🍋😊
OdpowiedzUsuń