Dzień dobry 🙂
Do końca karnawału coraz bliżej, może warto pomyśleć o jakiejś małej domówce? Jeśli macie taką w planach,a nie wiecie co przygotować to chętnie coś podpowiem 🤗 co powiecie na proste przekąski z ciasta francuskiego i domowego bigosu? Fajnie brzmi prawda? Ja myślę że tak. Do tego nie trzeba wydawać dodatkowych pieniędzy na składniki nadzienia bo już macie w domu. Należy tylko zaopatrzyć się w ciasto francuskie, poświęcić parę minut i pyszna przekąska gotowa. Ja jak zwykle przygotowałam te paszteciki do pracy dla siebie i męża. Mąż sobie je odgrzał,ja zjadłam na zimno i było smakowicie. Myślę że już nie muszę dłużej Was namawiać. A jeśli jeszcze nie jesteście przekonani to wystarczy spojrzeć jakie one ładne 🙂 to do dzieła 😁
1,5 opakowania ciasta francuskiego
400 g bigosu wg przepisu Klik lub swoją wersję
80 g ketchupu
20 g słodkiego sosu chili
1/2 jajka
Do małego garnka przełożyć bigos, dodać ketchup i sos i podgrzać do połączenia się składników i odparowania nadmiaru płynów.
Przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami i delikatnie zmiksować.
Ciasto podzielić na kwadraty o boku 8 cm ( można większe). Układać po łyżce bigosu i lekko rozsmarować ( zdjęcie poniżej).
Super pomysł. Ale to jest pyszne!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńŚwietny pomysł, nie znałam.
OdpowiedzUsuńTo taka moja wariacja 😉
UsuńWitaj ♥
OdpowiedzUsuńWow! Świetny pomysł. Ja wczoraj robiłam też ciasto francuskie ale z wędliną i serem ;D Narzeczony zakochany!
Miłego dnia! :) Pozdrawiam serdecznie!🤗
PS. Dziękuję za komentarz u mnie ;)
Angelika
Ja często też robię z szynką i serkiem, ale gdy się ma zamrożone spore zapasy bigosu trzeba go jakoś spożytkować 😉
UsuńZ przyjemnością zaglądam do Ciebie 😘
Ciekawe połączenie :) Wygląda smacznie!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 🙂
UsuńNa taką wersję jeszcze nie wpadłam ;)
OdpowiedzUsuńMnie od razu ten pomysł przyszedł do głowy gdy szykowałam bigos nawinie 😁
UsuńFantastyczna przekąska. Już wiem co przygotuję na spotkanko z sąsiadami :) Dzięki <3
OdpowiedzUsuńCała przyjemność po mojej stronie Iwonko 😀
UsuńSuper przekąska, prosto i przepysznie :D
OdpowiedzUsuńI taki był zamysł 😉
UsuńA nie mówiłam, że jesteś mistrzynią w kombinowaniu:)?
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie. Super!
O tak kombinować to ja umiem,nie tylko w kuchni hihi 🤗
UsuńFajny pomysł i pewnie są pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo za miłe słowa i odwiedziny 🙂
UsuńNo nie, to jest za dychę! Francja z Polską w jednym, pysznym chapsiku :-*
OdpowiedzUsuńJak zwykle świetnie zostawiony komentarz, serdecznie dziękuję i ściskam 😘
UsuńSuper :) ale mnie zadziwiłaś tym połączeniem, jestem pod wrażeniem kreatywnego podejścia do kuchni :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Kochana bardzo dziękuję 😘
Usuńależ świetny patent!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 😘
UsuńPrzepyszny pomysł na domową imprezę karnawałową! Te paszteciki z ciasta francuskiego i domowego bigosu brzmią nie tylko smacznie, ale też wydają się być świetnym rozwiązaniem na szybką i pyszną przekąskę. A zdjęcia mówią same za siebie – wyglądają apetycznie! 🎉 pozdrawiam serdecznie...
OdpowiedzUsuńJestem zadowolona z tego pomysłu, prosty i jaki smakowity. Myślę że u gościom się spodoba 😍
UsuńRewelacyjny i pyszny pomysł! 😍 Świetne są te paszteciki 🧡
OdpowiedzUsuńSerdecznie pozdrawiam 🤗
Kasiu pięknie dziękuję i również serdecznie pozdrawiam 😘🌹
UsuńSmaczna przekąska 💗
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję 😘
UsuńA little pieces of delicious food, very adequated for to eat late in the afternoon, for example.
OdpowiedzUsuńThank You 🙂
UsuńWow, to wspaniały pomysł na wykorzystanie bigosu do przygotowania przekąski z ciasta francuskiego. Twoje pomysły są zawsze inspirujące i kreatywne. Jesteś w tym znakomita! 👍🙂
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i od serducha 🥰😘💖
Bardzo dziękuję za komentarz, który daje kopa do dalszego doskonalenia się w kuchni. Gorące pozdrowienia 🙂🏵️🌹
UsuńAle one wyglądają aż chciałoby się co nieco przekąsić. Pozdrawiam serdecznie:):):)
OdpowiedzUsuńDziękuję i serdecznie polecam 😍
UsuńPasztecików z bigosem jeszcze nie próbowałam! Super pomysł :)
OdpowiedzUsuńMonia to trzeba koniecznie nadrobić zaległości 😉 bo naprawdę warto, zwłaszcza jeśli lubi bigosik 🤤
UsuńCzęsto używam ciasto francuskie. Nie wpadłam na pomysł z bigosem. Świetna sprawa. Paszteciki wyglądają bardzo smakowicie. Pozdrawiam serdecznie 🌺🌺🌺🌺
OdpowiedzUsuńU mnie ciasto francuskie to też stały punkt w lodówce i dlatego staram się wymyślić różne wersje nadzienia. Serdecznie pozdrawiam 🌻🌻🌻
Usuńświetna przekąska idealna dla gości
OdpowiedzUsuńJestem tego samego zdania 😉
UsuńTakiego połączenia nie znam, może warto spróbować😉
OdpowiedzUsuńZdecydowanie polecam 😍
Usuńsuper pomysł
OdpowiedzUsuń