środa, 12 kwietnia 2023

" Szaszłyki " z ciasta francuskiego i kiełbasy

Witajcie:)

I jak się macie po świętach? Ja bardzo dobrze  odpoczęłam na tym wyjeździe. Teraz już tylko odliczać dni do długiego urlopu i znowu wypad nad morze . Ale to dopiero za 4 miesiące, więc teraz trzeba jakoś " żyć"😄

Jeżeli już zjedliście wszystko po świętach, albo już nie możecie patrzeć na te frykasy polecam proste, efektowne i smaczne szaszłyki z ciasta francuskiego i kiełbasy. Przygotowałam takie na kolację dla mojego męża na dyżur. Był zdziwiony gdy otworzył pudełko z jedzeniem, ale bardzo mu smakowało. Przekąska równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno, więc można zabrać ją w plener. Możesz w końcu wiosna do nas zajrzy?!

Zapraszam na przepis i na kilka zdjęć z wyjazdu:)




1/2 ciasta francuskiego 

4 śląskie kiełbasy 

2 trójkąty serka topionego 

Płatki chili 

Szpadki do szaszłyków 


Ciasto pokroić na płaty pasujące do wielkości kiełbasy. 

Następnie posmarować serkiem topionym i oprószyć płatkami chili. Ułożyć kiełbasę i owinąć ją ciastem. 

Pokroić na plastry i nabijać po 3-4 krążki na szpadkę. 

Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać w 200 st około 20-22 minut. Smacznego. 







W Poniedziałek Wielkanocny taki widok zastaliśmy nad ranem:)


  Po 10 minutach zaczęło wychylać się słoneczko 






A takie morze było spokojne w Wielkanoc







12 komentarzy:

  1. jestem bardzo ciekawa jak smakują te szaszłyki ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super pomysł na szaszłyki i zazdroszczę wyjazdu nad morze ;) :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł z tym szaszłykiem.

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo apetycznie wyglądają

    OdpowiedzUsuń
  5. Kiedyś często robiłam różne przekąski z ciasta francuskiego. Piękne widoki znad morza. :)

    OdpowiedzUsuń
  6. w niedzielę zrobiłam sobie spacerek nad morzem:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Bardzo apetyczne szaszłyki, a widoki mega<3

    OdpowiedzUsuń
  8. Wow, w ogóle nie wyobrażam sobie jak to może smakować haha
    Może wypróbuję ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  9. Prosto i pysznie :) I piękne widoki :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Naprawdę świetny pomysł na przekąskę!

    OdpowiedzUsuń