Witajcie:)
I jak się macie po świętach? Ja bardzo dobrze odpoczęłam na tym wyjeździe. Teraz już tylko odliczać dni do długiego urlopu i znowu wypad nad morze . Ale to dopiero za 4 miesiące, więc teraz trzeba jakoś " żyć"😄
Jeżeli już zjedliście wszystko po świętach, albo już nie możecie patrzeć na te frykasy polecam proste, efektowne i smaczne szaszłyki z ciasta francuskiego i kiełbasy. Przygotowałam takie na kolację dla mojego męża na dyżur. Był zdziwiony gdy otworzył pudełko z jedzeniem, ale bardzo mu smakowało. Przekąska równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno, więc można zabrać ją w plener. Możesz w końcu wiosna do nas zajrzy?!
Zapraszam na przepis i na kilka zdjęć z wyjazdu:)
1/2 ciasta francuskiego
4 śląskie kiełbasy
2 trójkąty serka topionego
Płatki chili
Szpadki do szaszłyków
Ciasto pokroić na płaty pasujące do wielkości kiełbasy.
Następnie posmarować serkiem topionym i oprószyć płatkami chili. Ułożyć kiełbasę i owinąć ją ciastem.
Pokroić na plastry i nabijać po 3-4 krążki na szpadkę.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać w 200 st około 20-22 minut. Smacznego.
W Poniedziałek Wielkanocny taki widok zastaliśmy nad ranem:)
Po 10 minutach zaczęło wychylać się słoneczko
A takie morze było spokojne w Wielkanoc
jestem bardzo ciekawa jak smakują te szaszłyki ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł na szaszłyki i zazdroszczę wyjazdu nad morze ;) :D
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł z tym szaszłykiem.
OdpowiedzUsuńbardzo apetycznie wyglądają
OdpowiedzUsuńKiedyś często robiłam różne przekąski z ciasta francuskiego. Piękne widoki znad morza. :)
OdpowiedzUsuńw niedzielę zrobiłam sobie spacerek nad morzem:)
OdpowiedzUsuńmega fajne na imprezę;D
OdpowiedzUsuńSuper pomysł i świetne zdjęcia!
OdpowiedzUsuńBardzo apetyczne szaszłyki, a widoki mega<3
OdpowiedzUsuńWow, w ogóle nie wyobrażam sobie jak to może smakować haha
OdpowiedzUsuńMoże wypróbuję ten przepis
Prosto i pysznie :) I piękne widoki :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę świetny pomysł na przekąskę!
OdpowiedzUsuń