Witajcie:)
Za oknem pierwsze niewinne podrygi wiosny, więc u mnie na talerzu również wiosennie. Prosta zupa z zielonych warzyw z jeszcze prostszym makaronem z cukinii. Zupa jest smaczna, lekka i taka ładna. Zapraszam na talerz parującej zupki:)
Udanego tygodnia:)
125 g selera naciowego
350 g brokuła ( różyczki)
250 g mrożonego groszku
10 cm pora
2 łyżki oleju rzepakowego
Po 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, pieprzu i imbiru mielonego
1,5 litra wody
Sól do smaku
2 małe cukinię
Wszystkie warzywa poza cukinią i groszkiem rozdrobnić. Pokroić w średniej wielkości kostkę. W garnku rozgrzać olej i dodać wszystkie przyprawy poza solą. Ogrzewać je aż zaczną pachnieć, gdy to nastąpi wrzucić warzywa. Smażyć 3 minuty i dodać groszek bez rozmrażania.
Wlać wodę i gotować do miękkości warzyw. Zdjąć z ognia ,doprawić solą. Zmiksować na gładko. Z cukinii zrobić makaron przy użyciu sparalizera ( 1/2 cukinii na porcję). Smacznego.
100 g zupy 32 kcal
Bardzo ciekawy przepis, a makaron pierwsza klasa!
OdpowiedzUsuńPycha, bardzo lubię takie zupy
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo kusząco!
OdpowiedzUsuńSuper makaronik :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny makaronik 😊
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie :) U nas po pierwszych podrygach wiosny znowu szaro i buro :)
OdpowiedzUsuń