8 jajek
50 g kiełbasy żywieckiej
Garść mixu sałat
3 łyżki jogurtu naturalnego
Sól, pieprz do smaku
4 duże plastry szynki konserwowe
Szczypiorek
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i ostrożnie obrać ze skorupki. Odkroić oba końce. Z jednej strony tylko odrobinę, aby jajko stabilnie stało. Z drugiej strony trochę bardziej, aby można wyjąć żółtko, można pomóc sobie szpadką do szaszłyków.
Do pojemnika blendera przełożyć żółtka, pokrojoną żywiecką, sałatę i jogurt. Zmiksować na gładko. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć farsz do woreczka foliowego strunowego, odciąć róg i wycisnąć obficie farsz.
Każdy plaster szynki przekroić na pół wzdłuż. Owinąć nimi dookoła każde jajko ( można spiąć wykałaczką) i obwiązać szczypiorkiem. Udekorować kiełkami rzodkiewki.
Smacznego!
Smakowity pomysł na jajka!
OdpowiedzUsuńPysznie przygotowane jajka :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, efektownie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńPysznie kochana. Uwielbiam faszerowane jajka :-)
OdpowiedzUsuńapetycznie wygladaja
OdpowiedzUsuń