Dzień dobry 🙂
Jesteśmy już w drodze do domu. Aż strach ile prania mnie czeka i naprawdę giga zakupy,bo udało mi się odłączyć lodówkę przed wyjazdem.
Wyjazd udał się doskonale, z czasem podzielę się z Wami zdjęciami. Pobyt mieliśmy z opłaconym z góry wyżywieniem, więc przez te dwa tygodnie nie gotowałam,ale mam głowę pełną pomysłów, które mam nadzieję realizować w nadchodzących tygodniach. Na szczęście mam również zapas zgromadzonych już przepisów więc mam się czym dzielić.
Dziś pokazuje pomysł na babeczki na bazie cukinii. Z pewnością pamiętacie leczo ze " zdobycznej" cukinii. Reszta poszła na te babeczki. Pyszne,mocno kakaowe i wilgotne. Serdecznie zapraszam 🙂
Cieszę się że do Was wracam 😘
320 g cukinii
200 g mąki
30 g kakao
250 g jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej
135 g cukru
60 g czekolady gorzkiej
2 jajka
100 ml oleju rzepakowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Cukinię umyć i osuszyć. Zetrze na tarce o małych oczkach . Przełożyć na sito i zostawić na 30 minut.
Po tym czasie przełożyć cukinię do dużej miski, dodać jogurt i dokładnie wymieszać. Dodać cukier, roztrzepane jajka, ponownie zmiksować. Następnie stale mieszając łyżką dodać olej.
W mąkę misce wymieszać mąkę z proszkiem i kakao, przesiać do miski. Dodać drobno posiekaną czekoladę i wymieszać tylko do połączenia z.
Foremki do muffinek wyłożyć papilotkami i nałożyć po czubatej łyżce ciasta.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st z termoobiegiem i piec 18-20 minuty. Wyjąć ostudzić na krawędzi ,oprószyć cukrem pudrem. Smacznego.
Jaki fajny pomysł na deser. Super.
OdpowiedzUsuńLubię takie zdrowe słodycze
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować ten przepis.
OdpowiedzUsuńBabeczki prezentują się bardzo smakowicie :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
This looks super tasty and I like that it has courgette in it. :)
OdpowiedzUsuńSłyszałam o cieście z dodatkiem cukinii :) Babeczki to też fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Częstuję się.
OdpowiedzUsuńRobiłam już ciasta i babeczki z marchewką, ale nigdy z cukinią ;)
OdpowiedzUsuńDlatego co roku mam sporo cukinii w ogrodzie ;) Dla takich wypieków, sosów, ketchupu lub placuszków :)
OdpowiedzUsuńczęstuję się!
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciasto z cukinią, ale dawno nie piekłam, Twoje babeczki wyglądają pysznie ❤️ I super, że wyjazd się udał 🌻🌻
OdpowiedzUsuńSuper przepis! Na pewno wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńAle super pomysł, chętnie wypróbuję przepis:)
OdpowiedzUsuńTe babeczki naprawdę wyglądają smacznie :)
OdpowiedzUsuńo proszę, mamie podsunie ten przepis ona lubi cukinie
OdpowiedzUsuńŚwietne babeczki :) lubię ciasto z cukinią, babeczki wyglądają uroczo :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Czyli zamiast marchewki cukinia :) Super pomysł, trzeba będzie wypróbować Twój przepis...
OdpowiedzUsuńWitaj ponownie! 🌞 Twoje wrażenia z wyjazdu brzmią zachęcająco, aż nie mogę się doczekać, aby zobaczyć zdjęcia i usłyszeć więcej o twoich przygodach. Wydaje się, że planowana lawina prania i wielkie zakupy przy powrocie do domu to cena za tak dobrze spędzony czas.
OdpowiedzUsuńTwoje babeczki na bazie cukinii z czekoladą brzmią niezwykle apetycznie! To niesamowite, jak można przekształcić zdobyczną cukinię w coś tak smakowitego jak te babeczki. Mówiąc o przepisach, cieszę się, że masz wiele pomysłów i zgromadzonych receptur – na pewno zaskoczysz nas pysznymi daniami w nadchodzących tygodniach! Widzę, że twój kulinarny entuzjazm jest niesamowity, a dzielenie się swoimi pomysłami i przepisami sprawia, że cieszy się tym również Twoja społeczność. Czekamy z niecierpliwością na przepis na te kakaowe, wilgotne babeczki. Witamy Cię z otwartymi ramionami – fajnie, że jesteś z powrotem! 🤗
Bardzo fajny sposób wykonania kakaowych babeczek na bazie czekolady i cukinii. Deser ten wygląda nie tylko rewelacyjnie, ale również znakomicie i przepysznie. 👍😋🧁
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i serdecznie 🥰🤗🧡
Patryk
Super propozycja! :)
OdpowiedzUsuńCukiniowe wypieki uwielbiam :D
OdpowiedzUsuń