Dzień dobry:)
Czy są tutaj wielbiciele chałki? Jeśli tak to zapraszam Was na chałkę w wersji mini. Ja jestem nimi osobiście bardzo zachwycona:) od kilku tygodni mam nowy piekarnik i co rusz coś w nim umieszczam;). Poprzedni już mi tak przypalał , że babeczki piekłam w 100 stopniach,a spody i tak przypalone...dlatego gdy te chałeczki wyszły z piekarnika takie piękne to cała buzia mi się śmiała 😀😀😀😀
Ciasto:
500 g mąki typ 650
2 jajka
40 g cukru
1 opakowania drożdży instant
80 g miękkiego masła
Aromat migdałowy
Ok. 150 ml mleka
Szczypta soli
Kruszonka:
30 g masła
50 g mąki
25 g erytrolu
30 g migdałów
Dodatkowo:
1 Jajko
Ciasto:
Do miski przełożyć mąkę, drożdże, cukier i sól. Dodać aromat. Wymieszać. Dodać jajka i znowu wymieszać. Wlać letnie mleko i wyrabiać ciasto. Po 2 minutach dodać miękkie masło i wyrabiać ciasto 10 minut. Odłożyć do miski, zakryć folią spożywczą i zostawić na około godzinę do wyrośnięcia.
Wyglądają przepysznie :) Aż sama spróbuję zrobić dla rodzinki :)
OdpowiedzUsuńhttps://profashionworld.blogspot.com/2021/07/siostrzana-sesja-bonprix.html
Będzie mi bardzo miło. Cieszę się że się pomysł podoba:)
UsuńUwielbiam min i chałki, jem je często, ale kupne. Pozdrawiam ;)
OdpowiedzUsuńDziękuję i również pozdrawiam:)
UsuńPrzepiękne Ci wyszły :d I na pewno pyszne :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie wypieki :)
OdpowiedzUsuńo kurcze ale świetne
OdpowiedzUsuń