Dzień dobry:)
Zapraszam dzisiaj na propozycje mięsną, wszak nie samym słodkim człowiek żyje 😉. Dzisiaj lekka propozycja na faszerowanego fileta z kurczaka. Początkowo obawiałam się czy tak przygotowane mięso nie będzie surowe w środku, ale wystarczy chwilę dłużej potrzymać go na grillu i wszystko jest w porządku. Serdecznie zapraszam:)
2 piersi z kurczaka
2 zielone szparagi
8 cm pora
2 łyżki natki
2 łyżki oleju
30 g tartej mozzarelli
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka po staropolsku
Sól pieprz do smaku
1 łyżeczka oleju
Obie przyprawy do kurczaka wraz z solą,pieprzem i olejem wymieszać na pastę. Mięso umyć i osuszyć. Naciąć z boku tworząc kieszonkę. Przygotowaną pastą zamarynować mięso, odłożyć na godzinę do lodówki.
Por i szparagi pokroić drobno ( szparagi obrać i odkroić zdrewniałe końce). Olej rozgrzać i wrzucić por. Po 2 minutach dodać kawałki szparagów i smażyć 2 minuty. Następnie dodać 1/2 szklanki wody i dusić całość. W razie konieczności dodać wodę, doprawić solą. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przełożyć na deskę, dodać natkę i całość posiekać. Dodać ser i pieprz. Wymieszać. Nadzienie włożyć do kieszonek drobiowych. Spiąć wykłaczkami. Grill lub patelnię rozgrzać i ułożyć mięso. Piec około 18-20 minut często obracając, aby mięso nie przywarło.
Przed podaniem wyjąć wykałaczki.
Smacznego!
Pyszne połączenie, filet z kurczaka akurat uwielbiamy pod każdą postacią, a tak pysznie nadziany zapewne szybko znika :-)
OdpowiedzUsuńAsiu my też bardzo kurczaczkowi jesteśmy:)
UsuńPyszny obiadek kochana. Moje smaki :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję za miłe słowa:)
Usuńuwielbiam szparagi, więc chętnie wypróbuję Twój przepis :) Dzięki!
OdpowiedzUsuńBędzie mi bardzo miło!
UsuńWitam serdecznie ♡
OdpowiedzUsuńMmmm wygląda cudownie :) Bardzo apetyczny wpis! Super przepis :)
Pozdrawiam cieplutko ♡
Ten komentarz został usunięty przez autora.
UsuńBardzo dziękuję:) i również serdecznie pozdrawiam:)
Usuńsuper pomysł! bardzo apetycznie wygląda
OdpowiedzUsuńDzięki Iza
UsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuńMiło mi:)
UsuńJakie cudowne! Wyborne! <3
OdpowiedzUsuńWspaniały przepis <3
Kasiu bardzo dziękuję!
UsuńPysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńDzięki!
UsuńAle to pomysłowe! Zapisuję sobie przepis :)
OdpowiedzUsuńSuper! Daj znać jak Wam smakowało:)
UsuńPyszna propozycja na obiad :)
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie.
OdpowiedzUsuń