Dzień dobry 🙂
Przed nami weekend pełen imprez, wszak to Andrzejki. My się nigdzie nie wybieramy, może włączymy jakiś film albo pogramy w karty z córkami, ale przecież to nie znaczy, że nie możemy zjeść czegoś smakowitego. Tym razem postawiłam na zawijaski z tortilli. Z dwóch powodów- po pierwsze- miałam ochotę na takie cosie,a po drugie miałam do wykorzystania otwartą paczkę placków tortilli i wędliny. I tak powstały smakowite przekąski na zimno. Sprawdzą się także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Serdecznie polecam 🙂
Udanego weekendu i imprez Wam życzę jeśli się wybieracie 🫶
3 placki tortilli pełnoziarnistej
3 duże plastry mortadeli włoskiej
1 kubeczek serka kanapkowego w ulubionym smaku
Garść szpinakiem baby
9 cienkich kabanosików drobiowych
Każdy placek tortilli posmarować obficie serkiem, nałożyć mortadelę.
Następnie dać szpinak ( na całej powierzchni) i ułożyć po 3 kabanosiki.
Dokładnie zrolować. Zabezpieczyć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 5-6 godzin. Następnie pokroić w kawałki po około 1,5 cm. Smacznego.




Brak komentarzy:
Prześlij komentarz