Dzień dobry:)
A gdyby tak jagodzianki w prostszej i szybszej wersji? Czemu by nie? To polecam muffinki z jagodami. Moja starsza córka podpowiedziała mi, że te muffinki kojarzą się jej z jagodziankami. I w sumie coś w tym jest. Można cieszyć się tymi kultowymi bułeczkami w trochę innej wersji. A Wam jak się podoba ten pomysł? Serdecznie zapraszam 🙂
180 g śmietany 12% w temperaturze pokojowej
190 g mąki
100 g erytrolu
60 g cukru
100 g masła roślinnego w temperaturze pokojowej
2 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Dodatkowo:
130 g mrożonych jagód
1 łyżka mąki
1 łyżka cukru
Erytrol oraz cukier zmielić w młynki do kawy i dodać do masła.
Utrzeć na jasnym, puszysty krem. Następnie dodawać po jednym jajku i miksować do jego wchłonięcia.
Wlać śmietanę i zmiksować. Na konie przesiać mąkę z proszkiem do i wymieszać do połączenia.
Do miseczki przełożyć jagody, dodać mąkę i cukier i wymieszać. Dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Foremki silikonowe do muffinek wyłożyć papilotkami i nałożyć po czubatej łyżce ciasta.
Piekarnik rozgrzać do 180 st z termoobiegiem i piec około 25 minut. Wyjąć i ostudzić na kratce. Smacznego.
Ależ pyszne maleństwa :)
OdpowiedzUsuńhttps://apetycznie-klasycznie.pl/
Uwielbiam borówki, więc to coś dla mnie :)
OdpowiedzUsuńAle fajne. Pysznie wyglądają.
OdpowiedzUsuńKocham jeść takie cudeńka :) Niestety, bo moja szafa z ubraniami potem tego nie lubi :)
OdpowiedzUsuńPyszna propozycja! :)
OdpowiedzUsuńoejjuuuuu ale pychota;)
OdpowiedzUsuńProste, smaczne i szybkie do przygotowania muffinki. Smakowicie wyglądają. Dzięki serdecznie za podzielenie się z nami tym przepisem kulinarnym 🤗
OdpowiedzUsuńPozdrawiam Cię cieplutko i od serducha 😘🥰💝
Patryk
Świetny pomysł :)
OdpowiedzUsuń