Dzień dobry 🙂
Dziś zapraszam Was na obiad w wersji mięsnej. Obiad prosty, ale tak smaczny, że stwierdziłam że muszę się z Wami podzielić tym pomysłem. Ja do mięsa użyłam marchewki, cebuli i fasolki szparagowej ale myślę, że wiele innych warzyw też się nada. Zresztą i tak największą robotę robi to ketchup,nie jest go dużo a i tak wszystko zmienia. Zrobicie to się przekonacie. Myślę, że w taki sposób można zrobić też mięso drobiowe czy rybę. Serdecznie zachęcam do wypróbowania pomysłu 😃
2 grubsze kotlety schabowe bez kości
1 cebula
1 mała marchewka
60 g fasolki szparagowej
1 łyżka oleju
50 g ketchupu
200 ml wody
Sól pieprz do smaku
Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Obsmażyć z obu stron na suchej patelni. Następnie zdjąć mięso i odłożyć na talerz.
Cebulę obraz marchewkę pokroić w plasterki. Fasolkę pokroić na 3-4 kawałki.
Na patelnię wlać olej. Dodać cebulę oraz marchewkę. Zeszklić.
Następnie przełożyć fasolkę oraz kotlety schabowe. Dodać wodę i dusić do miękkości.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać ketchup i dokończyć duszenie. Smacznego.
Świetny pomysł na jedzonko.
OdpowiedzUsuńMojej rodzince na pewno to danie by smakowało.
OdpowiedzUsuńPyszne jedzonko 😋
OdpowiedzUsuńWygląda zachęcająco.
OdpowiedzUsuńWitaj kochana! Danie wygląda przepysznie. To sycący, apetyczny i pięknie podany posiłek. W mojej rodzinie wszyscy są bardzo mięsni. Bardzo często robię różnego rodzaju mięsa, w tym duszone. Chętnie wypróbuję twój przepis. Dziękuję za apetyczną inspinację 🌹
OdpowiedzUsuńWygląda smacznie i zgadzam się czasem troszkę keczupu daje fajny smak :)
OdpowiedzUsuńO, coś dla mojego męża. :)
OdpowiedzUsuńWygląda na smaczny i szybki obiad :)
OdpowiedzUsuńJestem fanką ketchupu i ciekawi mnie jakby smakował w połączeniu ze schabem :)
OdpowiedzUsuńZnakomity przepis, koniecznie muszę wypróbować z filetem z kurczaka. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować to danie, bo uwielbiam schab i fasolkę szparagową :)
OdpowiedzUsuńKiedyś, jeszcze na studiach, poczęstowałam mojego chłopaka (dziś już Męża) pierogami z ketchupem. Ot, na szybko, nie miałam czasu zrobić sosu, a „suchych” pierogów nigdy nie lubiłam jeść. Od tamtej pory Mąż dodaje ketchup absolutnie do wszystkiego i choć od studiów minęło już sporo lat, wciąż próbuje przemycić go do każdej potrawy, mimo moich usilnych prób odciągnięcia go od tego… wysublimowanego gustu. 😄 Myślę jednak, że niedługo zrobię mu niespodziankę i przygotuję taki schab, może w końcu przerwie to jego ketchupowy trend :D
OdpowiedzUsuńAle pyszny obiad! Uściski ♥️
OdpowiedzUsuńO,to mi się podoba ,pychotka.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie przypuszczała, że keczup może być kluczowym dodatkiem. Trzeba spróbować. Ale sam schab z warzywami jest także pyszny :-)
OdpowiedzUsuńNO!!! Boskie!! Zrobiłam tylko miałam akurat polędwiczki w kurczaka, ale też wyszło super: soczyste, delikatne i bardzo smakowite!
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie. U mnie mąż często robi podobny obiad, ale z filetem z kurczaka:)
OdpowiedzUsuńO tak, ketchup bardzo fajnie podkreśla smak niektórych dań :D
OdpowiedzUsuńTaki schab musi być pyszny. Wygląda tak apetycznie 💜
OdpowiedzUsuń