Dzień dobry:)
I jak się macie? Lubicie tuńczyka z puszki? Ja mam takie okresy, że w ogóle może dla mnie nie istnieć, a później przypominam sobie przepis na tą pastę i mogę jeść i jeść tuńczyka w takie wersji. Serdecznie zapraszam:)
135 g tuńczyka
250 g sera białego chudego
130 g papryki czerwonej
60 g pora
115 g ogórków konserwowych
100 ml mleka
Sól, pieprz
1/2 łyżeczki harrisy mielonej
Tuńczyka odcedzić na sicie. Przełożyć do pojemnika blendera z ostrzami, dodać ser i mleko. Zmiksować na gładko.
Paprykę i ogórki pokroić w małą kostkę. Por umyć,osuszyć i drobno posiekać. Dodać do sera i tuńczyka oraz przyprawy. Wymieszać. Odstawić do lodówki na godzinę . Smacznego.
100 g to 85 kcal.
Uwielbiam pasty twarogowe z tuńczykiem:)
OdpowiedzUsuńPyszne sa:)
UsuńNa śniadanie w sam raz :)
OdpowiedzUsuńZgadzam się:)
Usuńświetne dodatki do tuńczyka. Bardzo lubię takie pasty. :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
UsuńTuńczyka uwielbiam i w pastach, i w sałatkach.
OdpowiedzUsuńDoskonale się sprawdza w takich daniach.
Usuńpyszna pasta na kanapeczki:)
OdpowiedzUsuńPasta kanapkowa zawsze mile widziana, to prosty sposób na urozmaicenie kanapek :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuń