Witajcie:)
Przyznam się Wam szczerze, że nie bardzo przepadam za rybą. Wiem, wiem niezbyt to dobrze, ale jakoś ten smak mi nie podchodzi. Dlatego postanowiłam jakoś ten smak podkręcić i zrobiłam rybę w stylu leczo i wyszło naprawdę pycha. Serdecznie polecam i zapraszam:) składniki na jedną porcję, dla większej ilości osób trzeba odpowiednio zwiększyć ilość;)
100 g rybnego fileta
80 g cukinii
80 g marchewki
80 g papryki czerwonej
1/2 cebuli
1 łyżka oleju rzepakowego
250 ml passaty pomidorowej
1 łyżeczka miodu
Sól pieprz do smaku
Cebulę i paprykę pokroić w małą kostkę . Cukinię i marchewkę pokroić w cienkie. Patelnię dobrze rozgrzać, dodać olej i gdy się rozgrzeje wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli dodać marchewkę i cukinię i smażyć. Gdy warzywa będą na wpół miękkie, przesunąć je na jedną stronę patelni a w drugiej obsmażyć rybę z obu stron. Następnie wlać passatę i doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 5 minut, podawać od razu. Smacznego.
Ale pysznie u Ciebie :) Mniam :)
OdpowiedzUsuńO taką rybka by mi smakowała.
OdpowiedzUsuńUwielebiam rybkę pod każdą postacią :)
OdpowiedzUsuńapetyczne danie
OdpowiedzUsuńAle apetycznie wygląda ta rybka! Zapisuję sobie przepis :)
OdpowiedzUsuńJa ryby lubię, ale odstrasza mnie ich cena :/ W takim sosie musi super smakować :D
OdpowiedzUsuńCoś dla mnie!
OdpowiedzUsuń