czwartek, 6 maja 2021

Ryba z prostym leczo

Witajcie:)

Przyznam się Wam szczerze, że nie bardzo przepadam za rybą. Wiem, wiem niezbyt to dobrze, ale jakoś ten smak mi nie podchodzi. Dlatego postanowiłam jakoś ten smak podkręcić i zrobiłam rybę w stylu leczo i wyszło naprawdę pycha. Serdecznie polecam i zapraszam:) składniki na jedną porcję, dla większej ilości osób trzeba odpowiednio zwiększyć ilość;)

 




100 g rybnego fileta

80 g cukinii 

80 g marchewki 

80 g papryki czerwonej 

1/2 cebuli 

1 łyżka oleju rzepakowego 

250 ml passaty pomidorowej 

1 łyżeczka miodu 

Sól pieprz do smaku 



Cebulę i paprykę  pokroić w małą kostkę . Cukinię i marchewkę pokroić w cienkie. Patelnię dobrze rozgrzać, dodać olej i gdy się rozgrzeje wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli dodać marchewkę i cukinię i smażyć. Gdy warzywa będą na wpół miękkie, przesunąć je na jedną stronę patelni a w drugiej obsmażyć rybę z obu stron. Następnie wlać passatę i doprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze 5 minut, podawać od razu. Smacznego. 






7 komentarzy: