Dzień dobry 🙂
Dziś pomysł na obiad znowu z cuda techniki jakim jest frytkownica beztłuszczowa. Proste,szybkie i smakowite danie. A do tego z niewielką ilością kalorii. Ja prawda jest taka, że ja już zawsze muszę te kalorie liczyć,bo jak sobie za bardzo pozwolę to od razu widać to na wadze... taka niestety już moja uroda, ale daję radę 💪 mnie wyszły trzy babeczki, ale oczywiście można danie zwielokrotnić. I kolejny atut tego dania to fakt, że babeczki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Można także je zamrozić,a potem szybciutko odgrzać także we frytkownicy. Mam nadzieję że zachęciłam Was do tych maleństwa? Serdecznie polecam 🙂 i udanej rodzinnej niedzieli.
160 g mięsa z piersi kurczaka
1 mała cebula
1 mały ząbek czosnku
2 plastry wysoko białkowego sera żółtego
3 pieczarki marynowane
1/2 łyżeczki przyprawy do dań włoskich, czosnku granulowanego, papryki słodkiej mielonej
Sól pieprz do smaku
Mięso umyć, osuszyć i drobno posiekać. Ewentualnie zmielić w blenderze z ostrzami.
Przełożyć do miski. Dodać drobniutko pokrojone czosnek oraz cebulę, dodać przyprawy. Ser drobniutko pokroić, dodać do reszty składników i dokładnie wymieszać aby masa się dobrze kleiła.
Podzielić je na trzy części. Na dno silikonowych foremek do muffinek nałożyć po odrobinie masy mięsnej. Pieczarki osuszyć i ułożyć w foremce i przykryć dokładnie masą mięsną.
Wstawić do frytkownicy beztłuszczowej na około 18-20 minut. Wyjąć z foremki i podawać od razu. Smacznego.