Dzień dobry w niedzielę:)
Zapraszam na obiad , który sam się robi. Wystarczy wieczorem zalać mięso marynatą, potem kolejnego dnia do piekarnika i pyszności lądują na stole. Idealna propozycja dla małych i dużych łasuchów 😉
10 pałek drobiowych
1/2 szklanki soku pomarańczowego
2 mandarynki
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego imbiru
1,5 łyżeczki czosnku granulowanego
Do sporej miski wlać sok pomarańczowy. Dodać wyciśnięty sok z 1 mandarynki. Wlać oliwę I wymieszać. Dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać. Włożyć pałki i dokładnie obtoczyć je w marynacie. Wstawić do lodówki na 12 godzin.
Kolejnego dnia wyjąć mięso z lodówki na 2 godziny przed pieczeniem. Ułożyć w formie do pieczenia i wlać zalewę. Drugą mandarynkę przekroić na pół i włożyć do mięsa . Piec w 200 st z termoobiegiem 45-50 minut. Smacznego.
Pyszny i apetyczny obiad.
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję:)
Usuńsuper pomysł, musi dobrze smakowac
OdpowiedzUsuń